Valikko

Osta kattoteline – tavaroiden kuljetukseen auton katolla

Kattotelineet ovat kiistatta tärkein tarvike tavaroiden tai polkupyörien kuljettamiseen auton katolla. Oli sitten kyseessä polkupyöräteline tai kattoboksi, mitä halutaan kuljettaa auton katolla - ilman kattotelineitä ei onnistu. Kuka jo suunnittelee seuraavaa lomaa autolla, mutta autossa ei ole tilaa, voi jo meidän selkeän oppaan avulla selvittää mitä vaihtoehtoja monikäyttöisten kattotelineiden kanssa olisi ja hakutoiminnolla valita helposti ja nopeasti sopivat tuotteet omaan autoonsa.

Alan asiantuntijana yli 20 vuoden kokemuksella panostamme erittäin paljon laadullisesti korkealuokkaisiin tuotteisiin: kattokaidetelineistä yleismallisiin telineisiin voit hankkia kattotelineet lähes jokaisen auton katolle. Et tiedä, sopiiko haluamasi kattotelineet autoosi?

Kattotelineet edullisesti

Tuotesuositukset

Kattoteline G3 Clop infinity 77 cm - 115 cm

Kuormauskapasiteetti: 75 kg, Kattotyyppi: mallista riippuen, Muoto: Teräsputki, Väri: Musta, Kattotelineiden lukumäärä: 2/p>

Kattoteline G3 Clop infinity alu 77 cm - 115 cm

Kuormauskapasiteetti: 75 kg, Kattotyyppi: mallista riippuen, Muoto: Alumiiniprofiili (klassinen), Väri: Hopea, Kattotelineiden lukumäärä: 2

Kattoteline Thule SmartRack XT 118 cm

Kuormauskapasiteetti: 100 kg, Kattotyyppi: ajoneuvoille perinteisellä kattokiskolla, Muoto: 4-kulmainen profiili, Väri: Musta, Kattotelineiden lukumäärä: 2

Kattoteline Thule SmartRack XT 135 cm

Kuormauskapasiteetti: 100 kg, Kattotyyppi: ajoneuvoille perinteisellä kattokiskolla, Muoto: Alumiiniprofiili (klassinen), Väri: Hopea, Kattotelineiden lukumäärä: 2

95,99 €
126,99 €
210,99 €
231,99 €

Kattotelineiden ostovinkit verkossa

 1. Mihin tarvitsen kattotelinettä: Perusmoduuli kuormien kuljettamiseen katolla
 2. Kattoteline valmistajilta Thule, F. llI Menabo ja G3
 3. Kattotelineen valinta: Mikä teline sopii minun autooni?
 4. Auton kattotyypit: Kattokaide, normaalikatto ja Co.
 5. Yleismallin kattoteline – sopii lähes jokaiseen autoon
 6. Kattotelineiden kiinnitykset
 7. Kattoteline teräksestä tai alumiinista – edut ja haitat
 8. Tarkastuslista – mitä minun pitää huomioida ennen ostoa?
 9. Kattotelinetarvikkeet: peitelistasta riippulukkoon
 10. Lakisäännöksiä ajamiseen kattotelineiden kanssa
 11. Valitse nyt kattoteline autoosi!

1. Mihin tarvitsen kattotelinettä: Perusmoduuli kuormien kuljettamiseen katolla

Kattotelineellä, kutsutaan myös perustelineeksi, saadaan auton katolle lisää tilaa kookkaiden esineiden kuljettamiseen. Tällöin itse kattotelineille ei usein kuormata suoraan mitään – tavaratilan kapasiteetin lisäksi kuljetuskapasiteettiä voidaan auton katolla kasvattaa lisäkuljetustarvikkeilla kuten kattoboksilla, pyörätelineillä tai suksitelineillä. Auton kattotelineet sopivat erityisesti perheille, jotka käyvät autolla lomamatkoillaan. Lisätila auton katolla jättää enemmän tilaa auton sisätiloihin, jota takapenkillä matkustavat lapset käyttävät mielellään hyväksi.

Vuosittaisten syys- tai hiihtolomien yhteydessä myös muut autossa matkustavat iloitsevat luonnollisesti jalkatilojen riittävyydestä. Haluatko kuljettaa kanoottia tai kajakkia auton katolla? Silloin tarvitset auton katolle asennettavan erityisen kanootti- tai kajakkitelineen. Tietyille ihmisille ajaminen perävaunun kanssa ei vain luonnistu tai heillä ei ole sopivaa ajokorttia siihen tarkoitukseen. Miten tällöin kuormaa voitaisiin muutoin kuljettaa? Kattotelineen ja kattoboksin yhdistelmällä voidaan ajaminen perävaunun kanssa kiertää näppärästi.

Ohje

Yksistään kattotelineillä ei voida kuljettaa polkupyöriä. Myös polkupyörätelineille tarvitset kattotelineet!

2. Kattoteline valmistajilta Thule, Menabo ja G3

Ennen kattotelineiden ostamista haluat olla tietoinen, mikä kattoteline on itsellesi oikea? Millä kattotelineiden valmistajalla on paras hinta-laatu-suhde? Jotta täydellisen kattotelineen haku olisi sinulle mahdollisimman helppoa, voit ostaa meiltä nimekkäiden valmistajien kattotelineitä. Näiden neljän valmistajan valinta perustuu meidän monivuotiseen alakokemukseen.

 • Thule-kattotelineet Ruotsin Malmöstä tarjoaa ”WingBar” klassikollaan tukevat ja erittäin säänkestävät kattotelineet.
 • F.lli Menabo -kattotelineet ovat italialaista muotoilua tavoitteena paras mahdollinen aerodynamiikka.
 • G3-kattotelineet: Klassiset ja modernit kattotelineet, joilla on paras hinta-laatusuhde.

Vinkki

Suosittelemme auton kattotelineiden hakemista meidän kattotelinehaun avulla.

Vinkki

ADAC:n mittaukset ovat osoittaneet, että keskiluokkaisen auton polttoaineen kulutus nousee 130 km/n nopeudessa jopa 25 %, näin toteaa Saksan ympäristöviranomaiset. Stuttgarter-Nachrichten lehden julkaisussa kerrotaan kuormaamattomien kattotelineiden kasvattavan ilmanvastusta noin 10 %. Suosittelemme: kun kattotelinejärjestelmää sekä muita katolle asennettavia tarvikkeita ei enää tarvita, niin ne on irrotettava mahdollisimman nopeasti!

3. Kattotelineen valinta: Mikä teline sopii minun autooni?

Jos haluat ostaa kattotelineet, pitää sinun ensin tarkastella oman autosi kattovarustusta. Riippuen siitä mikä automalli sinulla on, on sopivien perustelineiden valinta rajallinen. Huomioi: Kaikki kattotelineet eivät sovi kaikkiin autoihin. Oikean telinetyypin valinnan määrää auton kattotyyppi. Meidän kattotelinehaulla pääset helposti joko rekisterinumeron tai auton valmistajan, mallin ja moottoriversion syöttämisen (ja mahdolliseen auton kattovarustusta koskevaan lisäkysymykseen vastaamisen) jälkeen sinulle sopiviin kattotelineisiin.

Suosittelemme, että ennen kattotelineiden ostamista sinulla olisi seuraava tarkastuslista tai vastaisit seuraaviin kysymyksiin:

 • onko autossasi avoimet, suljetut kattokaiteet tai ei kaiteita ollenkaan?
 • miltä auton katolla olevat kiinnityspisteet näyttävät, jos kattokaiteita ei ole?
 • onko katolla sadekouru-, normaali katto-, T-uraprofiili- tai kiintopistekiinnitys?

4. Auton kattotyypit: Kattokaide, normaalikatto ja Co.

Kattotelineen valinta sekä kiinnitystapa ovat riippuvaisia kyseisen auton katosta: yleisimpiä ovat erityisesti suljetut kattokaiteet ja avoimet kattokaiteet. Tämän lisäksi on olemassa luonnollisesti myös muita kiinnitysmahdollisuuksia:

Avoin kattokaide
esim. Dacia Duster, Skoda Octavia

Avoin kattokaide

Suljettu kattokaide
esim. Hyundai Santa Fe

Suljettu kattokaide

Kiintopistekiinnitys
esim. VW Caddy III

Kiintopistekiinnitys

Sadekouru
esim. Jeep Wrangler 3 DR

Kattotelineiden kiinnitys sadekouruun

Normaali katto
esim. Audi A1 / Honda Civic VIII

Normaali katto

T-ura-profiili
esim. Porsche Cayenne (955)

Kiinnitys T-uralla

Vinkki

 • kattokaideversioiden väliset erot ovat ensi sijassa optisia.
 • avoimet kattokaiteet ovat normaalisti käytännöllisemmät, koska kiinnitysmahdollisuuksia on huomattavasti enemmän ja ne ovat joustavampia.
 • kattoteline voidaan jälkikäteen asentaa useille erilaisille autotyypeille ja eri valmistajien autoille.

Mitä T-urakiskolla tarkoitetaan?

"T-urakiskolla tarkoitetaan kattotelinepalkissa olevaa uraa. Pääsääntöisesti sellainen löytyy alumiiniprofiilikiskoilla varustetuista kattotelineistä. T-ura-adapterien avulla voidaan esim. kattoboksit tai pyörätelineet kiinnittää vielä varmemmin. "

Kattotelineprofiilin vahvuus (ennen tankopaksuus) - mikä tämä on?

Mikäli kattotelineprofiilin yhteydessä puhutaan vahvuudesta, niin tällöin tarkoitetaan poikkipalkin poikkipinta-alan mittaa. Oikeanpuoleisessa kuvassa näytetään T-ura-alumiinikiskoprofiililla varustettu kattoteline, jonka profiilin mitat ovat 80x35 mm.

  5. Yleismallin kattoteline – sopii lähes jokaiseen autoon

  Yleismallisten kattotelineiden etuna on, että ne ovat yhteensopivia lähes kaikkien autojen kanssa. Kuitenkaan yleismallinen kattoteline suljetuille kattokaiteille ei esimerkiksi sovi avoimiin kattokaiteisiin. Yleiskäyttöinen kattoteline tarkoittaa usein helpotusta tyypin valinnan yhteydessä.

  Yleismalliset kattotelineet edullisesti

  6. Kattotelineiden kiinnitykset

  Kiinnitys kattokaiteisiin

  Haluatko kiinnittää kattotelineen kattokaiteisiin? Huolehdi tällöin siitä, että telineen jalat ovat ensin löysällä kattokaiteiden päällä. Jalat tulee kiristää vasta sen jälkeen kun kattotelinet on paikoitettu keskelle ja kuormanjako auton pilareille on optimaalinen. Tämän jälkeen kahvaosat sekä suojukset asennetaan niille tarkoitetuille paikoille ja kattotelineen oikea asettuminen tarkastetaan mitan avulla.

  Kiinnitys ilman kattokaiteita

  Kattotelineiden kiinnityksessä katolle, jossa ei ole kattokaiteita, pitää saada kiinnitys tehtyä ilman katon pinnalla olevia kiinnityspisteitä. Tämä ei kuitenkaan ole mikään ongelma: tämä kattotelinejärjestelmä tulee katon päälle maalipintaa suojelevilla kumisilla tukijaloilla ja se ankkuroidaan tartuntakynnellä oviaukkoon. Kattotelineen jalkoja voidaan ostaa yksittäin. Huomioi kattotelineitä asennettaessa kannakejalkojen ja pidikkeiden lukittuminen – niiden lukittumisesta pitäisi kuulua kuuluva ääni. Yksittäisissä malleissa ne ovat kuitenkin jo esiasennettuina poikkitankoihin.

  7. Kattoteline teräksestä tai alumiinista – edut ja haitat

  Yksittäisten materiaalien väliset edut ovat vähäisiä. Teräksisten ja alumiinisten kattokaiteiden välinen suurin ero on mitoissa ja tähän yhteydessä olevassa käyttötarkoituksessa. Teräsputkiprofiilit ovat normaalisti rakenteeltaan nelikulmaisia putkia, joiden n. 32 x 22 mm poikkipinta-ala sopii (lähes) kaikille kattorakenteille. Ne ovat sinkitty ja muovipinnoitettu, joten ruostumisriskiä ei ole. Lisäksi teräs on lujuutensa ansiosta erittäin kestävä. Teräksen haittapuolena tai alumiiniprofiilien etuna on, että ne painavat vähemmän. Alhaisempi paino tarkoittaa, vaikkakin vain minimaalisesti, luonnollisesti myös alhaisempaa polttoainekulutusta.

  Aerodynamiikka, optiikka ja asennus

  Kuka arvostaa autonsa tyylikästä ulkonäköä, päätyy luonnollisesti alumiinikiskoprofiiliin. Tällä profiililla etusijalla ei ole ainoastaan uudenaikainen muotoilu, vaan myös aerodynamiikka vakuuttaa ja saa erittäin hyvät tulokset tuulitunnelissa sen mukaisella polttoainekulutuksen säästöpotentiaalilla nelikulmaprofiilisiin teräskattotelineisiin verrattuna. Nämä syyt puhuvat puolestaan ja niillä voidaan perustella hieman kalliimpi hankintahinta vakio-terästelineisiin verrattuna. Auton katolle asennukseen ei ole väliä millainen kattotelineen tai profiilin muoto on, koska telineiden jalat ovat samanlaiset.

   Kattotelineiden kiinnitys alumiiniprofiilien, teräsprofiilien, U-sankojen, kiinnikkeiden ja T-urien yhteydessä.

   Huomaa käyttökelpoinen alue!

   Teräsputkitelineillä tämä on vain tukijalkojen sisäpuolella. Kiinnityskaaria tai kiinnikkeitä ei saa kiinnittää tukijalkojen ulkopuolelle! Sitä vastoin T-uria ja T-ura-adaptereita käytettäessä voidaan alumiiniprofiilikiskojen koko leveyttä käyttää kiinnitykseen.

   8. Tarkastuslista – mitä minun pitää huomioida ennen ostoa?

   Uusi Squarebar kattoteline

   Kattotelineen muoto

   Kun olet selvittänyt autoosi sopivan kattotelineen kiinnitysmahdollisuuden, pitää sinun huomioida kattotelineen muoto. Tässä me erottelemme teräsputken ja alumiinikiskoprofiilin välillä. Teräsputkiprofiili on nelikulmainen ja alumiinikiskoprofiilit ovat useimmiten litteämpiä vaihtoehtoja T-uran kanssa.

   Ominaisuudet ja materiaali

   KYSYMYS: Arvostatko enemmän kestävyyttä ja edullista hankintahintaa?
   VASTAUS: Suosittelemme sinulle teräksestä valmistettuja kattotelineitä.

   KYSYMYS: Arvostatko enemmän aerodynamiikkaa, ilmanvastusta ja vähäisempiä ajomeluja?
   VASTAUS: Suosittelemme sinulle alumiinista valmistettuja kattotelineitä.

   Mitä useammin alumiinista kattotelinettä käytetään, sitä paremmin sen aerodynaamisilla ja polttoainetta säästävillä ominaisuuksilla kompensoidaan korkeampaa hankintahintaa teräskattotelineisiin nähden.

   Kattotelineprofiilin vahvuus

   Kattotelineprofiilin vahvuus on tärkeä tekijä suunniteltua käyttöä varten. Tarkasta tämän vuoksi etukäteen, mitkä mitat (poikkileikkaus) sopivat sinun muille kuljetusjärjestelmille (esim. kattoboksille). Kattotelineprofiilin kyseiset sallitut mitat (poikkileikkaus) löydät kattoboksin tietosivulta.

   GS-merkki

   Ennen auton kattotelineiden ostamista sinun tulisi varmistus siitä, että kyseisessä telineessä on GS-merkki. GS-sinetti (Geprüfte Sicherheit = tarkastettu turvallisuus) on merkkinä laatu- ja turvallisuusstandardien noudattamisesta. Kun arvostat turvallisuutta, niin silloin kattotelineen pitäisi olla merkittynä GS-logolla.

   Kattotelineen lukko

   Tietyt auton kattotelineet voidaan lukita. Kattotelineen lukko toimii suojana varkauksia vastaan ja se voidaan asentaa poikkipalkille. Kuitenkaan tätä tarviketta ei voida asentaa jokaiseen perustelineeseen. Jos arvosta telineen turvaamista, niin silloin sinun tulisi ostaa lukittavat kattotelineet.

   Ohje

   "Kaikkia kattobokseja tai katolle asennettavia pyörätelineitä ei voida asentaa kaikille kattotelineprofiilin vahvuuksille."

   9. Kattotelinetarvikkeet: peitelistasta riippulukkoon

   Kattoteline voidaan varustaa erilaisilla kattotelinetarvikkeilla.
   Nämä tarvikeosat ovat erittäin suosittuja asiakkaittemme keskuudessa:

   • lukkosarja
   • suksiteline-lisäosa
   • kiristyshihna
   • kuormanrajaaja
   • kattokori

   10. Lakisäännöksiä ajamiseen kattotelineiden kanssa

   Pääsääntöisesti katolle asennettavien tarvikkeiden kanssa on voimassa, että auton korin ulkopuolelle ei saa tulla mitään ulos - ei edestä, takaa tai sivusta. Samalla kattoteline sekä kaikki käytettävät oheistarvikkeet kuten kattoboksi, pyöräteline, tms. eivät saa liikkua, varsinkaan täysjarrutuksen yhteydessä. Tähän liittyvät määräykset löytyvät tieliikennelaista. Kattotelineen asennuksen tulee aina tapahtua asennusohjeen mukaisesti, koska epäasianmukainen asennus voi poliisiratsiassa aiheuttaa ikävän yllätyksen sakkojen muodossa.

   11. Valitse nyt kattoteline autoosi!

   Uutta kattotelinettä ostaessasi et voit tehdä paljoa väärin. Meidän oppaan lukemisen jälkeen olet parhaiten valmisteltu kattotelineiden ja sopivien tarvikkeiden hankintaa varten. Olemme kehittäneet tämän autohaun, jotta voimme tarjota autoosi oikean kattotelineen. Valitse ensimmäisessä vaiheessa yksinkertaisesti autosi valmistaja.

   kattotelineet

   Autovalmistajien yleiskatsaus