Valikko

Pyöräteline – asiantuntijan verkkokauppa

Etsit autoosi tai matkailuautoosi edullista pyörätelinettä? Kaiken tyyppisiin pyörätelineisiin erikoistuneen ammattiliikkeen valikoimasta voit valita useista sadoista eri malleista. Meidän valikoimamme sisältää takaluukkuun, vetokoukkuun ja kattotelineisiin kiinnitettäviä pyörätelineitä sekä erikoisratkaisuja sähköpyörille ja offroad-ajoneuvoihin, joissa vararengas takaluukulla tai perävaunun vetoaisalle asennettavia pyörätelineitä. Ystävällinen asiakaspalvelumme tukee sinua mielellään autoosi sopivan telineen valinnassa.

Lisää liikkuvuuttasi lomilla ottamalla polkupyörät mukaan. Lyhyet retket lähialueille tai pitkät polkupyörälenkit lisäävät loman laatua ja pitävät sinut lomalla aktiivisena. Meidän 3 tai 4 polkupyörälle tarkoitetuilla pyörätelineillä saadaan tämä hyöty jopa koko perheelle.

Pyöräteline edullisesti

Vetokoukkuun kiinnitettävä pyöräteline

Ihanteellinen autoihin, joihin on jo asennettuna vetokoukku. Pyöräteline asennetaan suoraan kuulaosalle.

Osta Pyöräteline nyt

Katolle kiinnitettävä pyöräteline

Edullisin pyörätelinevaihtoehto Tällöin pyöräteline asennetaan jo asennettuina oleville kattotelineille.

Osta Pyöräteline nyt

Pyöräteline takaluukulle

Takaluukulle asennettavalle pyörätelineelle ei tarvita lisätarvikkeita. Pyöräteline asennetaan auton takaluukulle.

Osta Pyöräteline nyt
Thule Eufab Atera Oris ACPS

Sisällysluettelo

 1. Pyöräteline Polkupyörien lukumäärä
 2. Telinejärjestelmän valinta
 3. Pyörätelineen kiinnitys
 4. Pyöräteline pyörätyypille
 5. Sähköpyöräteline
 6. Skootteri- ja mopoteline
 7. Pyörätelineitä koskevat lakimääräykset
 8. Yhteenveto
 9. Pyöräteline edullisesti!

1. Kuinka montaa pyörää haluat kuljettaa?

Kuljetettavien polkupyörien lukumäärä on ratkaisevassa asemassa oikeaa pyörätelinettä valittaessa.

Auton katolle kiinnitettäviin pyörätelineisiin voidaan normaalisti lastata 1-3 polkupyörää. Vetokoukkuun asennettavia pyörätelineitä meillä on valikoimassa 2, 3 tai jopa 4 polkupyörälle. Lisäksi meiltä saa laajennuksia, joilla 2. tai 3. polkupyörälle tarkoitettu teline voidaan tarvittaessa laajentaa 3 tai 4 polkupyörälle. Esimerkkinä laajennettava vetokoukkuun kiinnitettävä pyöräteline valmistajalta Westfalia.

Ostettaessa takaluukkuun kiinnitettävä pyöräteline, sillä pystyy normaalisti kuljettamaan vähintään 2 polkupyörää. Verkkokaupassamme voit pyörätelineiden kategoriassa filtterin avulla rajata tuloksia sen mukaan kuinka montaa polkupyörää haluat kuljettaa ja näin löytää helpommin tarpeisiisi sopivan pyörätelineen. Lisäksi kaikkien telineiden tietosivulta löydät telineitä koskevat tiedot, joihin voit etukäteen tutustua.

Pyöräteline 1 polkupyörälle

Yksittäistä pyörää kuljetetaan usein katolle kiinnitettävällä pyörätelineelle tai jopa auton sisällä. Sähköpyörän painosta johtuen kysymykseen tulee ainoastaan vetokoukkuun asennettava pyöräteline. Vinkki: Useat täällä tarjotut telinejärjestelmät sallivat, että katolla kuljetetaan kattoboksia ja sen lisäksi yhtä polkupyörää. Näin säästät paljon tilaa auton sisällä.

Pyöräteline 2 polkupyörälle

Klassikko pareille tai nuorille perheille, jotka haluavat ottaa pyörät mukaan reissuille – kaksi polkupyörää sopii sekä katolle että myös takaluukulle kiinnitettävään pyörätelineeseen. Yleisin vaihtoehto on kuitenkin vetokoukkuun kiinnitettävä pyöräteline kahdelle polkupyörälle, koska se aiheuttaa vähiten tuulimelua ja teline on helppo asentaa vetokoukkuun ja nopea irrottaa loman jälkeen. Vaihtoehtoisesti on myös perävaunun vetoaisalle kiinnitettäviä pyörätelineitä (esim. pyöräteline Esch Profiboy tai valmistajalta LAS), joihin perävaunun vetoaisalla voidaan sijoittaa kaksi polkupyörää.

Pyöräteline 3 polkupyörälle

Kolmella polkupyörällä haasteeksi muodostuu paino. Suurin sallittu kattokuorma on yleensä 50 - 100 kg ja se voidaan jo saavuttaa kolmella polkupyörällä. Tämän vuoksi ensimmäinen valinta on tässä takaluukkuun ja vetokoukkuun kiinnitettävät pyörätelineet. Takaluukkuun kiinnitettävät pyörätelineet voivat rajoittaa takaluukun avaamista – mutta niitä voidaan käyttää, vaikka autossa ei olisi vetokoukkua. Käytettäessä telinettä nostotakaluukulla varustetuissa autoissa esimerkiksi pakettiautoissa, pikkubusseissa tai matkailuautoissa tarvitaan mahdollisesti erityisesti tällaisille takaluukuille suunniteltuja pyörätelineitä. Kun halutaan kuljettaa raskaampia sähköpyöriä niin on ensisijaisesti suosittava vetokoukkuun kiinnitettäviä pyörätelineitä.

Pyöräteline 4 polkupyörälle

Kun koko perhe lähtee autolla ja polkupyörillä reissuun pitää kaikki pyörät ottaa mukaan. Telinejärjestelmä, jossa voidaan kuljettaa neljää polkupyörää, on vetokoukkuun kiinnitettävä järjestelmä. Takaluukulle kiinnitettävät järjestelmät saavuttavat normaalisti ja luonnollisesti automallista riippuen kolmella pyörällä niiden kapasiteettirajan.

5 polkupyörää tai enemmän

Yli 4 polkupyörän kuljettamiseen tarvitset joko erikoisperävaunun tai pakettiauton tai käytät yhdessä katolle ja vetokoukkuun kiinnitettäviä pyörätelineitä.

2. Telinejärjestelmä: Vetokoukkuun, katolle tai takaluukulle

Miten pyöräteline pitäisi kiinnittää autoon? Tämä on ensimmäinen ja samalla tärkein päätös, joka pitää tehdä pyörätelinettä ostettaessa. Pääsääntöisesti erottelemme 3 kiinnitystavan välillä: Pyöräteline kiinnitettäväksi vetokoukkuun, takaluukkuun tai auton katolle. Jokaisella järjestelmällä on omat etunsa ja haittansa. Seuraavana selvitämme sinulle järjestelmien välisiä eroja ja annamme ohjeita, miten ne sopivat asiakkaidemme erilaisiin tarpeisiin.

Vetokoukkuun asennettava pyöräteline

Samanaikaisesti voidaan kuljettaa mukavasti ja erittäin turvallisesti kahdesta neljään polkupyörää. Myös raskaat sähköpyörät voidaan ottaa mukaan matkalle. Telineen sijaitessa vetokoukulla auton takana ajoviimalta suojattuna, sillä ei ole juurikaan vaikutuksia ajodynamiikkaan. Vetokoukkuun kiinnitettävät pyörätelineet tarjoavat lisäksi miellyttävän asennus- ja lastauskorkeuden. Tietyt mallit ovat jopa kallistettavissa, jolloin kuorman lastaaminen ja purkaminen on vieläkin helpompaa.

Ajokiskojen (saatavana lisävarusteena) avulla lastaus voidaan tehdä vielä mukavammin. Lisäksi nerokkaalla taittomekanismilla varmistetaan, että tavaratilaan päästään käsiksi. Tietyt telinejärjestelmät voidaan lisätarvikkeilla, kuten esim. tavarabokseilla tai kuljetusalustoilla, muuttaa todellisiksi kuljetuksen monitoimivälineiksi. Tätä telinevaihtoehtoa suositellaan paljon telinettä käyttäville. Lisää vetokoukkuun kiinnitettävän pyörätelineen etuja löydät Bike Magasin -lehden testistä.

Vetokoukkuun kiinnitettävän pyörätelineen edut

 • Kaikkiin vetokoukulla varustettuihin autoihin
 • Sopii myös avoautoihin, sportcoupe-malleihin ja pienautoluokkaan
 • Jopa neljälle polkupyörälle
 • Sopii sähköpyörille
 • Miellyttävä asennus- ja lastauskorkeus
 • Tavaratila pysyy käsiksi päästävissä
 • Tarvikkeita, kuten esim. ajokiskot, tavaraboksit
 • Esim. pyöräteline autoon Opel Astra Caravan

Tuotesuositukset

Pyöräteline Atlas 2 Premium Blue

2 polkupyörälle, Asennus vetokoukkuun, Hyötykuorma: 60 kg, Taitettavissa

Pyöräteline Alcor 3

3 polkupyörälle, Asennus vetokoukkuun

Pyöräteline Atera Strada E-Bike M

2 polkupyörälle, laajennettavissa 3 polkupyörälle, Asennus vetokoukkuun, Hyötykuorma: 60 kg

Pyöräteline Oris Tracc

2 polkupyörälle, laajennettavissa 3 polkupyörälle, Asennus vetokoukkuun, Hyötykuorma: 60 kg, taitettava, Taitettavissa

397,99 €
423,99 €
537,99 €
481,99 €

Katolle asennettavat pyörätelineet

Tämä telineiden klassikkovaihtoehto pysyy edullisen hankintahintansa ansiosta erittäin suosittuna, tarjoaa kuitenkin useimmiten vain paikan yhdelle polkupyörälle. Kuka siis tarvitsee paikan toiselle polkupyörälle, joutuu hankkimaan toisen telineen. Pyörätelineen asennukseen kattotelinejärjestelmälle tarvitaan vain vähän tilaa, näin sen viereen jää vielä hyvin tilaa kattoboksille tai kanoottitelineelle. Katolle asennettava pyöräteline on hyvä ja edullinen kuljetusratkaisu kevyitä ja keskiraskaita polkupyöriä varten!

Katolle kiinnitettävän pyörätelineen edut

 • Kaikkiin autoihin, joilla on kattokuorma ja kattotelinejärjestelmä
 • Edullinen hankintahinta
 • Valmistaja Fischer tarjoaa myös kattohissin heidän katolle kiinnitettävään pyörätelineeseen.
 • Tavaratila pysyy käsiksi päästävissä
 • Helppo asennus kattotelinejärjestelmälle
 • Esimerkki: Thulen pyöräteline autoon Peugeot 307 SW tai Hapron pyöräteline autoon Renault Clio / Espace

Tuotesuositukset

Pyöräteline katolle Juza

1 polkupyörälle, T-urakiinnitys, Hyötykuorma: 15 kg, lukittava

Pyöräteline katolle Thule Free Ride 532

1 polkupyörälle, Asennus katolle, Hyötykuorma: 17 kg . ukittava

Pyöräteline katolle Atera Giro AF+

1 polkupyörälle, Asennus katolle, Hyötykuorma: 17 kg, lukittava

Pyöräteline katolle ProRide 598

1 polkupyörälle, T-urakiinnitys, Hyötykuorma: 20 kg, lukittava

106,99 €
116,99 €
137,99 €
189,99 €

Takaluukulle kiinnitettävät pyörätelineet

Tämä telinevaihtoehto sopii useimmiten kahdelle tai kolmelle polkupyörälle. Takaluukkuun kiinnitettävät pyörätelineet eivät tarvitse vetokoukkua. Juostavien kiinnityshihnojen ja koukkujen ansiosta teline voidaan kiinnittää nopeasti ja varmasti takaluukulle. Tällä varmistetaan mukava asennus- ja lastauskorkeus.

Pyöräteline on suurelta osin hyvin suojassa ajoviimalta, eikä sen vuoksi sitä juurikaan huomaa ajodynamiikan ja tuuliäänien osalta. Satunnaiselle käyttäjälle takaluukulle kiinnitettävä teline on hinnan, kuljetuskapasiteetin ja mukavuuden osalta erinomainen vaihtoehto vetokoukkuun kiinnitettävälle pyörätelineelle.

Takaluukulle kiinnitettävän pyörätelineen edut

 • Jopa neljälle polkupyörälle
 • Pyöräteline ei vaadi vetokoukkua
 • Lisätarvikkeilla enintään neljälle polkupyörälle
 • Edullinen hankintahinta
 • Miellyttävä asennus- ja lastauskorkeus
 • Tilaa säästävä säilytysmahdollisuus
 • Helppo taittaminen kokoon mahdollinen
 • Esimerkki: Pyöräteline autoon Kia Sorento III

Tuotesuositukset

Pyöräteline Thule OutWay

Määrä: do 2 polkupyörälle, Asennus: takaluukulle, Hyötykuorma: 30 kg

Pyöräteline Menabo Polaris

Määrä: do 3 polkupyörälle, Asennus: takaluukulle, Hyötykuorma: 45 kg

Pyöräteline Menabo Shadow

Määrä: do 3 polkupyörälle, Asennus: takaluukulle, Hyötykuorma: 45 kg

Pyöräteline Menabo Shadow

Määrä: do 3 polkupyörälle, Asennus: takaluukulle, Hyötykuorma: 45 kg

512,99 €
251,99 €
293,99 €
293,99 €

3. Pyörätelineen kiinnitys

On kaksi mahdollisuutta, miten voit kiinnittää uuden pyörätelineesi vetokoukkuun: liitos kiinnitysruuvin avulla tai liitos kiristyslaitteella. Vertaamme molempia kiinnitysjärjestelmiä ja selvitämme niiden toimintatavat ja edut. Pyörätelinekohtaisilta sivuilta (tietosivu) löytyy tietoa pyörätelineen kiinnitysjärjestelmästä. Lisätietoja pyörätelineen kiinnittämisestä vetokoukkuun saat meidän pyörätelineen kiinnityssivulta tai videostamme, jossa esitetään pyörätelineen kiinnittäminen Thulen vetokoukkuun.

Ruuviliitos

Tässä pyöräteline työnnetään vaakasuorassa vetokoukun kuulaosalle. Tämän jälkeen teline kohdistetaan vaakasuoraan ja kiristetään kiristysruuvilla ja ruuviavaimella.

Ruuviliitoksen etuja

 • Hintaetu yhdessä pyörätelineen kanssa
 • Erittäin varma kiinnitys

Kiristyslaite

Kiristyslaitteen yhteydessä teline asetetaan ylhäältä vetokoukun kuulaosalle. Tämän jälkeen vipu vain painetaan täysin alas ja teline on tukevasti paikallaan.

Kiristyslaitteen etuja

 • Pyörätelineen kiinnitys on lukittavissa
 • Nopea asennus

4. Polkupyörät mukaan: Maastopyörä, kilpapyörä tai lastenpyörät – sopiva pyöräteline

"Lyhyesti ja ytimekkäästi sanottuna: Kaikkia polkupyörätyyppejä voidaan kuljettaa! Oli sitten kyseessä maastopyörä maastossa ajamiseen tai päivittäiskäyttöön, arvokas kilpapyörä, lastenpyörä, triathlon- tai cyclocross-pyörä, kaupunkipyörä päivittäisiin työmatkoihin ja kaupunkireiteille, lasten- ja nuorisopyörät koulumatkoille tai trekking-polkupyörät kaikille, jotka haluavat ajella mukavasti pitkiä matkoja. Ramederin pyörätelineillä voi turvallisesti kuljettaa jokaista polkupyörää. Erityisesti meidän vetokoukkuun kiinnitettävät pyörätelineet sopivat parhaiten kaikille polkupyörille. "

Polkupyörätyypit pyörätelineille

 • Maastopyörä
 • Cyclocross / crossbike
 • Trekkingpyörä / Trekkingbike / ATB
 • Kilpapyörä
 • Kaupunkipyörä
 • Triathlonpyörä
 • Lastenpyörä / nuorisopyörä

5. Sähköpyöräteline

Sähköpyörien, kutsutaan myös nimillä E-Bike tai Pedelec, suosio kasvaa vuosi vuodelta. Esimerkiksi Saksassa sähköpyörien myyntimäärät ovat nelinkertaistuneet vuodesta 2009 vuoteen 2017 . Luonnollisesti Ramederilla on pyörätelineiden erikoisliikkeenä valikoimassaan myös pyörätelineitä sähköpyörille. Yleiset sähköpyörät painavat akkujen kanssa 20 - 30 kg ja näin jopa kaksinkertaisesti normaaleihin trekkingmalleihin verrattuna. Lisäksi runko ja oheisosat ovat normaalisti massiivisempia ja näin mitoiltaan suurempia.

Näin telinejärjestelmälle saadaan kaksi rajoittavaa tekijää: sallittu kokonaispaino ja liian tiukasti mitoitetut pidikkeet ja pyöräkiskot. Ennen ostopäätöstä pitää nämä parametrit tämän vuoksi ottaa ehdottomasti huomioon. Parhaiten suunnittelet hieman varaa, mikäli myöhemmin vaihdat polkupyöräsi painavimpaan malliin. Lisäksi on huomioitava auton sallittu aisapaino ja pyörätelineen omapaino. Lisättäessä polkupyörien kokonaispaino telineen painoon, niin tulos ei saa olla yli auton aisapainon.

Kuitenkin vaikka kaikki on kohdallaan: Älä yleisillä telinejärjestelmillä kuljeta enempää kuin kahta sähköpyörää, vaikka tietyt pidikkeet kestävätkin kolmesta neljään vakiopyörää. Katolle tai takaluukulle kiinnitettäviä tuotteita ei voida, jo kuormaamisen ergonomiasyistä, suositella käytettäväksi. Vetokoukkuun asennettava vaihtoehdot ovat osoittautuneet optimaalisesti tähän tarkoitukseen.

Sähköpyörätelineen edut

 • Sekä sähköpyörille että myös normaaleille pyörille
 • Ajorampilla varustettu pyöräteline helpottaa lastaamista
 • Irrottamalla akut voidaan säästää muutamia kiloja
 • Esimerkki: Pyöräteline autoon Audi A6

6. Skootterin ja mopon kuljettaminen pyörätelineellä

Takakuormateline

Haluatko ottaa skootterisi tai moposi mukaan lomalle tai reissulle? Tässä tapauksessa paras valinta on tuotevalikoimamme raskaskuorma-takateline, jonka useat tuntevat myös termillä erikoispyöräteline tai raskaskuormateline. Takatelineet valmistajilta Allround, LAS, Wildweit ja EUFAB soveltuvat erinomaisesti skootterien, mopojen tai liikuntarajoitteisten kolmipyöräisten turvalliseen kuljettamiseen. Kaikille meidän edustamillemme takatelineille takaamme korkean laadun, parhaan turvallisuuden, ne ovat helppoja asentaa ja niillä on erinomainen hinta-laatu-suhde.

Takakuormatelineen etuja

 • Perävaunua ei tarvita
 • Ajorampilla varustettu takateline helpottaa lastaamista

7. Pyörätelineitä koskevat lakimääräykset

Kyllä, niitä on olemassa. Ja tällöin voimassa on huomattavia eroja jo Euroopankin sisällä. Annamme sinulle yleiskatsauksen pyörätelineitä koskevista lakimääräyksistä Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä, siten että olet niistä tietoinen ajaessasi Keski-Euroopassa pyörätelineesi kanssa.

Flagge Deutschland

Ajoneuvojen rekisteröintisäädöksen (Fahrzeug-Zulassungsverordnung = FGZ) säännökset

 • Pyörätelineeseen pitää kiinnittää kolmas rekisterikilpi
 • Pyörätelineen valojen pitää toimia.
 • Rekisterikilven leimaa (TÜV-tarra) ei tarvita
 • Ei enimmäisnopeutta ajettaessa pyörätelineen kanssa
 • Huomioi pyörätelineen valmistajan nopeusrajoitus!
Flagge Österreich

ÖAMTC:n säännökset

 • Pyörätelineeseen pitää kiinnittää punainen kilpi*
 • Pyörätelineen valojen pitää toimia.
 • Ei enimmäisnopeutta ajettaessa pyörätelineen kanssa
 • Huomioi pyörätelineen valmistajan nopeusrajoitus!
Flagge Schweiz

Sveitsin lakimääräyksiä

 • Pyörätelineeseen pitää kiinnittää kolmas rekisterikilpi
 • Pyörätelineen valojen pitää toimia.
 • Kuorma ei saa olla autoa leveämpi
 • Polkupyörä katsotaan kuormaksi ja sen pitää olla varmistettuna
 • Ei enimmäisnopeutta ajettaessa pyörätelineen kanssa
 • Huomioi pyörätelineen valmistajan nopeusrajoitus!

*Millainen punainen kilpi tarkalleen on?

Punainen kilpi, tai myös punainen rekisterikilpi, on verrattavissa normaaliin rekisterikilpeen, kuitenkin valkoisella tekstillä punaisella taustalla. Tämä kiinnitetään pyörätelineeseen, jotta rekisterikilven irrottamisen ja kiinnittämisen vaivalta säästytään.

Itävallan ohella punainen kilpi on sallittu Italiassa, Sveitsissä ja Tšekeissä. Se on nimenomaisesti kielletty Saksassa. Kroatia, Slovenia ja Slovakia. Kuljetettaessa polkupyöriä ulkomailla on maakohtaiset määräykset selvitettävä tarkoin, jotta vältetään ongelmat paikallisen poliisin kanssa.

8. Yhteenveto

Pyöräteline autoon on yksinkertaisin mahdollisuus kuljettaa yhtä tai useampaa polkupyörää ilman perävaunua tai yritystä ahtaa polkupyörää takaluukkuun. Polkupyörä (myös purettuna) vaatii erittäin paljon tilaa. Äläkä unohda, että autossa kuljetettava pyörä voi tarpeettomasti liata autoa, esim. öljyisillä ketjuilla tai likaisilla pyörillä.

On kuitenkin huomattavasti mukavampaa kuljettaa polkupyörää helposti ja turvallisesti pyörätelineellä. Säästetään aikaa ja vaivaa, kun polkupyörää ei tarvitse yrittää vaivalla lastata autoon ja lisäksi auton sisätilaan jää paljon enemmän tilaa muille matkatavaroille. Loman jälkeen voit jälleen irrottaa pyörätelineen ja F.LLI Menabon sopivan seinäpidikkeen avulla laittaa jälleen varmasti säilöön tallin. Meidän edullisilla pyörätelinemalleille tarjoamme lähes jokaiseen autoon mukavan mahdollisuuden kuljettaa polkupyöriä.

9. Valitse nyt pyöräteline autoosi!

Pyörätelinettä valittaessa pitää huomioida muutama seikka. Kun olet lukenut yllä olevassa oppaassa olevat tiedot, sinun ei enää muuta tarvitse kuin valita autoosi ja käyttötarkoitukseesi sopivin polkupyöräteline. Me olemme kehittäneet tämän pyörätelinevalinnan autojen valmistajien mukaan, jotta voimme ohjata sinua nopeasti ja helposti vaihe vaiheelta tämän prosessin läpi.

Autovalmistajien yleiskatsaus