Valikko

Vetokoukun osto tehty helpoksi

Vetokoukut kuuluvat Ramederiin kuin aamen kirkkoon - ja tämä jo yli 25 vuoden ajan. Vuonna 1995 alkoi käytännöllisesti katsoen auton perässä olevan koukun ja Rameder Anhängerkupplungen und Autoteile GmbH nimisen yrityksen välinen menestystarina, silloin vielä Saksan Baijerin osavaltiossa. Olemme ylpeitä siitä, että olemme viimeisen neljännesvuosisadan aikana tehneet lukemattomat asiakkaat onnellisiksi ja saavuttaneet nimeä vetokoukkujen ja muiden kuljetusmahdollisuuksien kuten kattotelineiden tai pyörätelineiden markkinajohtajana.

Meillä on myös sinun autoosi sopiva vetokoukku - tarvitsetko sitten kiinteää, irrotettavaa tai kääntyvää mallia. Emme jätä sinua yksin vetokoukkusi asennuksen kanssa, koska meidän yhteistyökumppanillamme on useita, erityisesti vetokoukkujen asennukseen erikoistuneita, asennuspisteitä ympäri Suomea.

Osta vetokoukku kytkin
 • Westfalia
 • Oris ACPS
 • Brink
 • Auto-Hak
 • GDW
 • Imiola
 • MVG
 • BOSStow

  Sisällysluettelo

  1. Vetokoukkuvaihtoehdot
  2. Vetokoukun käyttötarkoituksia
  3. Aisapaino, vetomassa, D-arvo & tarkastusmerkki
  4. 7- & 13-napaisen sähkösarjan ero
  5. Vetokoukun valmistaja
  6. Osta vetokoukku verkosta
  7. Takaamme sinulle parhaan hinnan!
  8. Vetokoukun valinta autoosi!

  1. Vetokoukkuvaihtoehdot

  Kiinteä vetokoukku

  Kiinteissä vetokoukuissa kuulaosa on aina kiinni autossa. Tämä vaihtoehto on edullisin ja pitkäikäisin vetokoukkuversio. Hinnan perusteella valintansa tekeville, mutta myös perävaunua jatkuvasti vetäville asiakkaille kiinteä vetokoukku on erittäin suositeltava vaihtoehto. Takaosan pysäköintitutkalla varustetuissa autoissa voi kuitenkin tapahtua, että pysäköintitutkan anturit tunnistavat kuulaosan esteeksi.

  Irrotettava vetokoukku

  Irrotettavissa vetokoukuissa on manuaalisia vipujärjestelmiä sekä automaattijärjestelmiä. Manuaaliset vipujärjestelmät ovat tarkoitettu satunnaiseen käyttöön, edullista vetokoukkua hakeville asiakkaille suunnattu vetokoukku. Rakenteeltaan nämä järjestelmät ovat yksinkertaisia, luotettavia ja helppokäyttöisiä.

  Kääntyvä vetokoukkug

  Kääntyvät järjestelmät kuuluvat vetokoukkujen luksusluokkaan. Helppo- ja mukavakäyttöinen kääntyvä vetokoukku on aina välittömästi käytettävissä ja antaa autollesi teknisen lisäarvon ohella myös yksilöllisen ulkonäön.

  2. Millainen vetokoukku olisi minulle sopivin?

  Asuntovaunu, hevoskuljetusperävaunu, vene- tai autotraileri sekä polkupyöräteline

  Haluatko sitten lähteä lomalle matkailuautosi tai matkailuvaunusi kanssa, viedä hevosesi seuraavaan kilpailuun, viedä veneesi vaikka uudelle järvelle, kuljettaa kilpa-autosi moottoriradalle tai vain ottaa pyörätelineen polkupyörien kanssa mukaan viikonloppureissulle. Kaikkiin näihin käyttötarkoituksiin tarvitse vetokoukun ja sopivan sähkösarjan. Tunnettujen vetokoukkujen valmistajien kiinteistä, kääntyvistä tai irrotettavista vetokoukuista koostuva kattava valikoimamme auttaa löytämään oikean tuotteen jokaiseen käyttötarkoitukseen.

  Pienet perävaunut

  Pienet perävaunut ovat erittäin käytännöllisiä esimerkiksi talonrakennustöissä tai puutarhan hoidossa. Näiden vetämiseen suosittelemme meidän kiinteiden, kääntyvien ja irrotettavien vetokoukkujen ohella myös meidän kattavaa ja edullista manuaalisten vipujärjestelmien valikoimaa.

  Vetokoukku edullisesti
  • Autoanhänger
  • Bootsanhänger
  • Fahrradträger für Anhängerkupplung
  • Pferdeanhänger
  • Wohnwagen

   Lyhyesti

   • ostaessasi vetokoukun ja tarvitset aina sopivan sähkösarjan.
   • Rameder kattaa kaikki käyttötarkoitukset kiinteillä, irrotettavilla ja kääntyvillä vetokoukuilla.
   • mikäli vetokoukkua tarvitaan usein, niin suosittelemme edullista kiinteää vetokoukkua.
   • jos vetokoukku on vuodessa käytössä vain kerran tai pari, niin suosittelemme aina irrotettavaa vetokoukkua.
   • irrotettavan vetokoukun etuna on, että kuulaosa voidaan irrottaa kun vetokoukkua ei tarvita.

   3. Mitä vetokoukun arvot tarkoittavat?

   Aisapaino

   Aisapainoksi sanotaan vetokuulaan pystysuunnassa kohdistuvaa voimavaikutusta. Antamamme arvot viittaavat yksinomaan kyseiseen vetokoukkuun. Ajoneuvon aisapainoarvon löydät joko rekisteriotteesta tai ajoneuvon käyttöohjeesta.

   Vetomassa

   Kyseessä on vetomassa, joka vetävään autoon saadaan kiinnittää. Autonvalmistajat hyväksyvät jokaiselle autotyypille sallitut vetomassat. Antamamme arvot viittaavat yksinomaan kyseiseen vetokoukkuun, eivät ajoneuvon arvoihin. Nämä tiedot löydät rekisteriotteesta.

   D-arvo

   "Vetokoukun D-arvo on tekninen suure ja se toimii sallitun vetomassan laskennan perustana. Se vastaa vetoaisan vertailuvoimaa. Se pysyy muuttumattomana kerran suoritetun rakenteen määrityksen ja tarkastuksen jälkeen. D-arvo on merkitty vetokoukun tyyppikilpeen.

   Tyyppikilpi

   Jokainen vetokoukku, vetolaitteen runkopalkki ja osittain myös laippakuula on oltava varustettuna merkinnällä. Tyyppikilvestä löydät kaikki vetokoukun tärkeät tiedot. Siitä löytyy valmistaja, aisapaino, valmistajan numero, tarkastusmerkki, D-arvo ja jos olemassa myös tyyppinumero.

   Kooste

   • aisapainon ja D-arvon löydät tyyppikilvestä.
   • autolle sallitun vetomassan voit katsoa auton rekisteriotteesta.

   4. Mikä on 7- ja 13-napaisen sähkösarjan ero?

   7-napainen sähkösarja

   Edullinen, mutta ei enää täysin ajanmukainen sähkösarja. Yleinen käyttöalue on pienien peräkärryjen vetäminen. Polkupyörätelineen käyttö on puutuvan peruutusvalotoiminnon johdosta ei lain mukaan ole sallittua. Sen sijasta pitää käyttää 13-napaista sähkösarjaa.

   13-napainen sähkösarja

   Se vastaa autoteollisuuden tämän hetkistä standardia. Varma lukitusjärjestelmä, roiskevesisuojattu sisusta sekä olemassa oleva peruutusvalotoiminto puhuvat tämän vaihtoehdon puolesta. Lähes kaikki 13-napaiset sähkösarjat tarjoavat valinnaismahdollisuutena perävaunun jatkuvan virtasyötön sekä matkailu-/hevoskuljetusvaunun akun lataamisen. Tämän vuoksi 13-napaisia sähkösarjoja suositellaan erityisesti käytettäväksi matkailuvaunujen kanssa.

   Tärkeä ohje

   • asuntovaunujen tai hevoskuljetuskärryjen käyttö? Suositus: 13-napaiset sähkösarjat.
   • polkupyörätelineiden kanssa on pakko käyttää 13-napaista sähkösarjaa.
   Sähkösarjat edullisesti

   5. Onko vetokoukkujen valmistajilla laatueroja?

   Rameder on ottanut valikoimaansa tunnettujen ensiasennusmerkkien kuten Bosal, Brink, Oris tai Westfalia ohella myös tuotteita valmistajilta GDW, MVG tai Autohak. Tämä antaa asiakkaillemme turvallisuutta ja tarkkuutta useiden vuosien kokemuksella ja korkeimmilla laatustandardeilla. Halpatuotteet Kaukoidästä useimmiten hylkäämme, eikä vain niiden riittämättömän ruostesuojauksen, vaan myös huonon sopivuuden ja asennuksen yhteydessä suoritettavien hankalien sovitustöiden vuoksi.

   Niissä voi kulua useita tunteja aikaa ja rassata hermoja - tai kalliita tunteja korjaamolla. Rameder asentaa testitarkoituksissa myös itse useita tuotteita, jotta asentamisen helppous voidaan varmistaa. Laatu maksaa itsensä pidemmällä ajalla takaisin myös kulumisessa: Rameder käyttää esimerkiksi CARLOS TC -kuormitustestiä, jossa vetokoukku käy simulaatiossa läpi koko käyttöiän.

   6. Miksi minun pitäisi ostaa vetokoukku verkosta, eikä korjaamolta?

   Kun toiveena on löytää vetokoukku, niin rameder.fi on täydellinen osoite siihen. Siellä asiakas voi muutamalla klikkauksella selvittää, voidaanko hänen autoonsa asentaa jälkikäteen haluttu vetokoukku ja onko vetokoukku toimitettavissa. Mikäli vastaavaa tuotetta ei olekaan saatavissa, ei normaalisti kukaan muu toimittaja pysty tarjoamaan myös laadullisesti korvaavaa tuotetta. Rameder on lisäksi erittäin usein edullisempi kuin autovalmistajan jälkiasennusratkaisut sekä useimmiten myös muita vetokoukkuja myyviä yrityksiä halvempi.

   Vetokoukun asennus on paljon helpompaa kuin luullaan. Suosittelemme asiakkaillemme asennuttamaan vetokoukut meidän yhteistyöpisteissä. Niissä erityisesti vetokoukkujen asennukseen koulutetut asentajat suorittavat asennukset nopeasti, vaivattomasti ja asiantuntevasti. Varsinkin uusissa autoissa voi itse asennettaessa vetokoukun sähkösarjan koodaus muodostua ongelmaksi. Pääsääntöisesti sinulla on kuitenkin asennukseen liittyen kolme mahdollisuutta:

   Asennusmahdollisuudet

   1. Asennus itse meidän asiakaspalvelijoiden sekä tekniikkaosaston työntekijöiden tuella.
   2. Meidän yhteistyöpisteissä erityisesti koulutettujen asentajien toimesta.
   3. Valitsemassasi autokorjaamossa kustannusarvion perusteella.*

   * TecDoc osien hallintajärjestelmän kautta autokorjaamoilla ympäri Suomea on pääsy kaikkiin Rameder-tuotteisiin ja töiden ohjeaikojen perusteella antaa tarkan kustannusarvion asennuksesta.

   7. Takaamme sinulle parhaan hinnan!

   Euroopan vetokoukkujen markkinajohtajana pyrimme aina tarjoamaan sinulle parhaimman laadun lisäksi myös parhaat hinnat. Mikäli kuitenkin löydät vastaavan vetokoukun, vetokoukkupaketin tai sähkösarjan joltain muulta kauppiaalta edullisempaan hintaan ja tuote on samanvertainen meidän tuotteeseen verrattuna, niin voit ottaa meidän parhaan hinnan takuun käyttöön. Tällöin annamme sinulle tarjouksen joka on 10,- euroa kilpailijaa edullisempi.

   Toimi seuraavasti:

   • kutsu parhaan hinnan takuun lomake esiin.
   • ilmoita meille tuote ja kauppias sekä tarkka linkki tuotteeseen.
   • skannaa esim. ote esitteestä tai lähetä meille tarjous sähköpostitse.
   • tarkastamme 1-2 arkipäivän sisällä kauppiaan tarjouksen.
   • mikäli tuote on samanvertainen, saatte meidän tuotteen sitä 10 € edullisempaan hintaan!
   Parhaan hinnan takuun lomakkeeseen

   8. Valitse nyt vetokoukku autoosi!

   Vetokoukkua ostettaessa voi esiin nopeasti nousta useita kysymyksiä. Onko autoni varustettu esivalmiudella vetokoukun asennus varten? Mikä on autoni tarkka malli? Ja mitä tasonsäätö oikeastaan tarkoittaa? Näihin ja muihin kysymyksiin haluamme vastata meidän kattavalla vetokoukkuoppaalla.

   Verkkokaupastamme löytyy ajoneuvohaku, jotta voimme nopeasti tarjota sinulle oikean vetokoukun. Autosi valmistajan, mallin ja moottorin (ja mahdollisten lisäkysymysten) valinnan jälkeen saat autoosi sopivien vetokoukkujen luettelon näkyviin.

   Autovalmistajien yleiskatsaus